rich snippets Google zengin sonuçlar

Google Rich Snippets Nedir, Nasıl Alınır? (Google Zengin Sonuçlar Rehberi)

Google rich snippets zengin bilgi parçacıkları anlamına gelir. Örneğin bir yemek tarifi için pişirme süresi, yıldızlı değerlendirme kısmı, inceleme sayısı ve yemeğin görseli arama sonucunu zenginleştiren özel bilgi parçalarıdır.

Aslında her bir rich snippet yani zengin bilgi parçacığı, meta açıklaması, URL ve Title etiketi gibi standart bilgi parçacıkları ile birlikte bir Google zengin arama sonucunu (rich result) oluşturur.

İçindekiler

Google Standart Arama Sonucu Örneği: Burada standart snippetler (bilgi parçacıkları) olarak Title etiketi (SEO Başlığı) , sayfa URL si ve meta açıklaması yer almaktadır.

Google Zengin Arama Sonucu Örneği: Aşağıdaki örnekte zengin bilgi parçacıkları (rich snippets) olarak yıldızlı değerlendirme kısmı, toplam inceleme sayısı ve ilgili sayfalara giden sitelinks bağlantıları yer almaktadır. Bu zengin parçacıklar birleşerek bir zengin arama sonucunu oluşturur.

Google ‘ın klasik 10 mavi bağlantıdan oluşan SERP sayfalarını hatırlayanınız var mı?

Bugünlerde sırf bu 10 mavi linkle dolu olan SERP sayfalarına çok ender rastlıyorsunuz değil mi?

Artık SERP çok daha zengin ve bir çok geliştirilmiş özellikle dolu. (SERP ‘in ne olduğunu merak edenler için kapsamlı anlatım burada https://www.alidagdelen.com/serp-nedir/)

Bu kavramlar gerçekten çok karıştırılıyor bu rehberde bu kavramlar arasındaki farkları belirgin bir şekilde ortaya koyarak bu karışıklığa bir son verelim.

A) Öne Çıkan Snippetler (Featured Snippets): Snippet kavramını hatalı bir şekilde arama sonucu olarak kullanılagelmektedir, yukarıda örneklendirdiğim üzere,

Snippet arama sonucunun tamamı değil, arama sonucunu oluşturan parçacıklardan her birini ifade eder.

Örneğin meta açıklaması tek başına bir snippettir. Benzer şekilde title etiketi tek başına bir snippettir.

Bunlar standart olan yani standart arama sonucunu oluşturan snippetler (bilgi parçacıkları) olduğu için bunlara zengin demiyoruz.

Fakat, yıldızlı yorum, inceleme sayısı, fiyat bilgisi, stok bilgisi, breadcrumb, ya da thumbnail gibi snippetlerin her biri rich snippet örneğidir çünkü bunlar standart arama sonucunda yer almamaktadır.

B) Zengin Arama Sonuçları (Rich Results): Zengin bilgi parçacıkları bir araya gelerek bir zengin sonucu oluşturmaktadır.

Dolayısıyla buradan bir zengin arama sonucunun (rich result), zengin bilgi parçacıklarının (rich snippets) ve standart bilgi parçacılarının birleşmesiyle oluştuğunu anlıyoruz.

C) SERP Özellikleri (SERP Features): Öne çıkan bilgi parçacıkları (Featured snippets) bir araya gelerek öne çıkan sonuçları (featured results) oluşturur. Öne çıkan sonuçlar SERP özellikleri (SERP features) olarak da bilinir.

Örneğin YouTube ‘dan ya da Google görsellerden bir kayan şerit, şirketler, markalar ve ünlü isimlerle ilgili sağ tarafta beliren bilgi kutuları, yerel paket olarak adlandırdığımız Google haritalar ve yıldızlı değerlendirmeler eşliğinde sunulan listelemeler SERP özelliklerine ya da öne çıkarılan sonuçlara örnektir.

Rich Snippets ‘in SEO Açısından Faydaları

Rich snippets Kesinlikle SEO için faydalıdır, bundan en ufak bir şüpheniz olmasın.

Google, rich snippets kullanan sayfaları çok daha derinlemesine anlıyor ve içeriğin ilgili kısımlarını tek tek algılayarak SERP üzerinde standart sonuçlara göre çok daha ilgi çekici ve tıklanma olasılığı bir hayli yüksek geliştirilmiş sonuçlar listeliyor.

Aynı içerik, aynı backlink sayısı ile ilave çaba göstermeden sadece rich snippets ile daha yüksek oranda tıklama almak demek hemen hemen hiç bir şey yapmadan organik trafiğinizi artırmak demektir.

Ayrıca tıklama oranı artışı nedeniyle Google içeriğinizin ilgili arama sonucu ile daha alâkalı olduğunu ve Google kullanıcılarını önemseyerek kaliteli, değerli, faydalı bilgilere yer verdiğinizi değerlendirerek sayfanızı daha iyi bir konuma taşıyacaktır.

Özetle, rich snippets içeren sonuçlar (zengin sonuçlar) çok daha ilgi çekici olduğundan rakip sonuçlardan hızlı bir şekilde ayrışmanızı sağlayarak öne çıkmanıza ve çok daha yüksek bir CTR (tıklama oranı) elde etmenize yardımcı olur.

(Tıklama oranlarınızı artırarak nasıl daha fazla organik trafik çekeceğinizi öğrenmek için bu yazıyı mutlaka okumalısınız https://www.alidagdelen.com/tiklama-orani-optimizasyonu/)

Google Rich Snippets Verilerini Nereden Elde Ediyor?

Google rich sinippets verilerini hiç şüphesiz web sayfanızın HTML kodundan elde ediyor fakat standart HTML Google ‘a ek bir bilgi sunmadığı için kodu taradığında anlamsal olarak içeriği ayırt edemiyor.

Şunu demek istiyorum.. Bir yemek tarifi sayfanız var ve Google bu yemek tarifi sayfasını indeksledi diyelim.

Bu yemek tarifinde pişirme süresi, malzeme listesi ve yemeğe ait bir görüntü yer alıyor fakat Google bu sayfada hangi bilginin pişirme süresi, hangisinin malzeme listesi, hangisinin yemeğin görüntüsü olduğunu ayırt edemez, standart HTML elemanları da bu konuda ek bir bilgi taşımaz.

Bunun çözümü yapılandırılmış veri kullanımıdır.

Schema gibi yapılandırılmış verilerin uygulanması sayesinde içeriğin ilgili kısımları işaretlenir ve Google bu kısımları kolayca ayırt eder, rich snippets olarak içerikten çekip arama sonuçlarında gösterir.

Rich Snippets ve Yapılandırılmış Veri (Structured Data) Bir Sıralama Faktörü müdür?

Google’ dan John Mueller, zengin bilgi parçacıkları (rich snippets) ve yapılandırılmış veri kullanımının doğrudan Google sıralama algoritmasının bir parçası olmadığını belirtiyor.

Açıklamasında algoritmanın doğrudan bir parçası olmamasına karşın Google ‘ın sayfa içeriğini çok daha iyi anlamlandırması ve aramalarda zengin sonuçların listelenmesini sağlayarak tıklanma oranının önemli ölçüde artmasına yardımcı olduğu için ilgili web sayfalarının SERP de daha iyi bir sıralama almasına yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Özetle, yapılandırılmış veri kullanımı tek başına bir sıralama faktörü değildir yani sırf sayfada yapılandırılmış veri kullanılıyor diye bir anahtar kelimede 45.sıradan 9.sıraya gelmiyorsunuz.

Fakat harika içerik, teknik olarak kusursuz web sayfası ve diğer SEO kriterlerini yerine getirmek şartıyla yapılandırılmış veriyi uygularsanız Google bu verileri kullanarak SERP üzerinde tıklanma olasılığı çok daha yüksek zengin sonuçlar göstermeye başlar böylece hem organik sıralamanız hem de organik ziyaretçi trafiğiniz artmış olur.

Peki Google Neden Rich Snippets ve Yapılandırılmış Veriyi Doğrudan Bir Sıralama Faktörü Olarak Kullanmıyor?

Bir düşünün, yapılandırılmış veri kullanan ve rich snippets ile zengin sonuç olarak SERP üzerinde yer almış bir sayfa berbat bir içeriğe sahip.

Olamaz mı? Olabilir.. Ya da sayfa yüklenmesi sanki haftalar sürüyormuş gibi hissettiriyor..

Böyle berbat bir sayfanın yapılandırılmış veri kullanmasının ya da zengin arama sonucu alarak SERP de belirmesinin sıralama faktörü olarak değerlendirilmesinin bir mantığı olabilir mi?

Buraya kadar öğrendiklerimizi toparlayalım..

  • Rich snippets (zengin bilgi parçacıkları) SERP de dikkat çeker.
  • Dikkat çeken ve rakip sonuçlardan ayrılan sonuçlarınız daha çok tıklanır.
  • Daha çok tıklama (tıklama oranının artışı) Google ‘ın içeriğin çok kaliteli olduğunu algılamasını sağlar.
  • Kaliteli ve yüksek oranda tıklanan sonuçlar daha alâkalı olduğundan daha iyi bir sıralama alır.
  • Rich snippets doğrudan sıralama faktörü olmasa bile dolaylı yoldan sıralamanıza ve organik trafiğinize katkı sağlar.
  • Kalitesiz içerik, sayfanın yavaş yüklenmesi gibi sorunlar çözülmeden tek başına yapılandırılmış veri kullanımı SEO nuza hiç bir katkı sağlamaz çünkü tıklayıp gelenler hızla sayfayı terk edecektir (negatif sıralama faktörü)

Google Arama Sonuçlarında Rich Snippets Elde Etmek için Kullanılan Yapılandırılmış Veri Türleri Nelerdir?

Farklı türde zengin snippetler arama sonuçlarını zenginleştirerek Google kullanıcılarına daha iyi bir deneyim yaşama fırsatı sunarken içerik üreticilerine içeriklerini SERP üzerinde daha benzersiz ve özel gösterme olanağı sağlar.

1. Yıldızlı İnceleme (Review) Rich Snippets

Yıldızlı inceleme şeklinde arama sonucu üzerinde belirir. Değerlendirme 0-5 yıldız arası bir değer alır. Özellikle fiyat karşılaştırma sitelerinde, ürün değerlendirme sayfalarında, alışveriş sayfalarında yıldızlı değerlendirme snippeti ile sıklıkla karşılaşırız.

Bu snippet 5 üzerinden yıldızlı değerlendirme puanı, değerlendiren kişinin adı ya da birden fazla değerlendirme varsa toplam değerlendirme sayısını gösterir.

Tek başına uygulanabilen bir snippet türüdür blog içerikleri için bile yıldızlı değerlendirme snippeti eklenebilir.

2. Yemek Tarifi (Recipe) Rich Snippets

Yemek tariflerini standart blog içeriklerinden ve makalelerden ayırt etmek için oluşturulmuş çok fonksiyonel bir yapılandırılmış veri türüdür.

  • Yemeğin hazırlanma süresi
  • Malzeme listesi
  • Hazırlama talimatları
  • Yıldızlı değerlendirmeler
  • Tarif görselleri

gibi verileri içerebilir.

3. Ürün (Product) Rich Snippets

Ürün sayfalarını standart içeriklerden ve jenerik sayfalardan ayırt etmek için ürün yapılandırılmış verisi kullanılır.

Ürün yapılandırılmış verisi spesifik olarak bir ürünle ilgili ürün fiyatı, ürün görselleri, ürün markası, ürün stok bilgisi, kargo süresi, yıldızlı değerlendirme ortalaması, toplam yıldızlı değerlendirme sayısı gibi bilgileri içerir fakat sadece bunlarla sınırlı değildir.

4. Kuruluş / Organizasyon Rich Snippets

Bir şirket ya da kuruluş hakkında kuruluş tarihi, faaliyet alanı, logosu, adresi ve iletişim bilgileri gibi detayları içeren yapılandırılmış veri türüdür. Google ‘da bir marka araması yapıldığında genelde sağ yanda bir bilgi grafiği (knowledge graph) belirir işte burada yer alan bilgiler kuruluş / organizasyon yapılandırılmış verisi üzerinden elde edilmektedir.

5. Video Rich Snippets

Google şimdilik videoları okuyamıyor fakat bunun üzerinde çalışmaya devam ediyor. Video yapılandırılmış verisi video adı, video açıklaması, video yükleme tarihi ve thumbnail gibi bilgiler ile SERP üzerinde zengin sonuçlar gösterilmesini sağlar.

Özellille “NASIL” sözcüğü içeren arama terimleri YouTube ‘dan zengin video sonuçları çekip SERP üzerinde gösterir.

6. Etkinlik (Event) Rich Snippets

Etkinlik yapılandırılmış verisi sayesinde konser, tiyatro, resim sergisi, panel, konferans, toplantı gibi etkinlikler tarih zaman mekân gibi detaylar eşliğinde SERP de zenginleştirilerek gösterilebilir.

7. Film (Movie) Rich Snippets

Film yapılandırılmış veri türü ile işaretlenmiş bir içerik filmin yayın tarihi, türü, yönetmeni, süresi ve gişe hasılatı gibi bilgiler sağlayabilir ve bu sayede SERP üzerinde film ile ilgili zengin bir arama sonucu görüntülenir.

Film ile ilgili zengin sonuçlara genellikle wikipedia , imdb gibi otoriter sitelerin sonuçlarında rastlamaktayız.

Bunlar dışında farklı rich snippets türleri de mevcut burada bir fikir sahibi olabilmeniz açısından sadece çok sık karşımıza çıkanlara yer verip örneklendirmeye çalıştım.

Buraya kadar rich snippets lerin ne kadar önemli olduğunu ve arama sonuçlarında bize ne gibi faydaları olabileceğini anladığınızı düşünüyorum.

Yapılandırılmış Veri (Structured Data) Nedir?

Yapılandırılmış veri, bize içeriğin belli kısımlarının içerikte tam olarak nasıl bir görev üstlendiği ya da sayfada ne amaçla yer aldığı konusunda net bilgi verir.

Bir yemek tarifi örneği üzerinden gidelim.

Yapılandırılmış veri kullanılmadığında Google yemek tarifi içeriğini indeksler ama bu yemek tarifinin içinde hangi kısmın malzeme listesi hangi kısmın yemek pişirme süresi,hangi kısmın pişirme yöntemi, hangi kısmın yemek tarifi talimatlarını içerdiğini ayırt edemez.

Yapılandırılmış veri sayesinde klasik bir HTML div elemanı yerine bu div elemanının ilgili içerikte tam olarak ne işe yaradığını, kullanıcılar için ne anlam ifade ettiğini belirtmiş oluyoruz.

Yapılandırılmış veriler Google ‘ın içeriği doğru anlamak için güvendiği bir işaretleme dilidir. Dolayısıyla Google yapılandırılmış verilere dayanarak elde ettiği bilgileri SERP de zengin sonuçlar listelemek için kullanır.

Günümüzde Google ve diğer arama motorları bir kaç yıl öncesine göre çok daha sofistike algoritmalara sahip ve içeriği anlayarak bu içerikle ilgili önemli ayrıntıları kullanıcılarına göstermek suretiyle daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamayı hedefliyorlar.

Yapılandırılmış veri esasında arama motorlarının kullanıcılarına çok daha iyi bir deneyim yaşatma amacına da hizmet ettiği için önümüzdeki dönem boyunca SEO nun ayrılmaz bir parçası olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Şimdi asıl soruya gelelim..

Sitenizin Google Arama Sonuçlarında Rich Snippets ve Rich Results Formatında Görünebilmesi için Yapılandırılmış Veri Nasıl Eklenir?

Google arama sonuçları sayfasında (SERP) sitenizin sonuçlarının rich snippets şeklinde görünmesi için mutlaka yapılandırılmış verileri uygulamanız gerekiyor. Bir başka ifadeyle yapılandırılmış veri eklemeden o sayfadan rich snippets almanız mümkün değil.

Schema Nedir?

Schema, arama motorlarının sayfadaki öğeleri anlamlandırmasını sağlayan bir özel tanımlı sözcükler dizini gibi düşünülebilir. Schema nın yanı sıra Open Graph, Twitter Cards da benzer bir işleve sahiptir fakat bunlar arasında en kapsamlısı Schema dır.

Schema; Google , Microsoft, Yandex ve Yahoo tarafından kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur.

Format Nedir?

Format , Schema üzerinde tanımlı sözcüklerle Google ve diğer arama motorları arasındaki bağlantıyı kuran kodlardır.

3 tür format vardır

  • JSON – LD
  • MicroData
  • RDFa

JSON-LD Nedir?

JSON-LD formatı Google tarafından tercih edildiği için günümüzde en yaygın formattır. Aşağıda Google ‘ın ilgili dökümanında paylaşılan bir örnek tarif için JSON-LD kodunun bir bölümünü görüyorsunuz. JSON-LD kodu <head> …</head> arasına eklenmektedir. (Dökümanın tamamı ve örnek kodunun hepsini görebilmek için buraya tıklayınız)

En azından HTML – CSS düzeyinde kodlama ilişkisini biliyorsanız daha iyi anlaşılabilmesi adına Schema yı HTML ye ve Formatı da CSS ye benzetebilirsiniz.

Peki Schema & JSON-LD yi Sayfalarımıza Nasıl Ekleyebiliriz?

Schema & JSON-LD eklemek için birden fazla çözüm söz konusu bunlardan hangisi siteniz için uygun ise o çözümü tercih etmenizi öneriyorum.

1. WordPress Kullanıcıları için Eklenti Yardımıyla Schema & JSON-LD Yapılandırılmış Verisinini İçeriğe Eklemek

WordPress kolaylıklar dünyası. Hiç bir ek kod bilgisine gerek kalmadan WordPress eklentileri yardımıyla kolayca Schema ekleyebilirsiniz sayfalarınıza.

Sırf Schema eklemek için ayrı bir eklentiye de ihtiyaç yok, Yoast, RankMath ya da All in One SEO Pack eklentilerinden birini kullanıyorsanız bu eklentiler zaten Schema özelliğini destekliyor.

RankMath SEO eklentisi ile eklediğiniz yazı ve sayfalara hiç bir kod bilgisi gerekmeden dilediğiniz Schema türünü uygulayabilirsiniz (üstelik ücretsiz RankMath sürümü ile)

1.ADIM: Yeni bir yazı ya da sayfa ekleyin ve Gutenberg editörü kullananlar için (varsayılan editör) sağ üst kısımdaki rank math puanlama kutusuna tıklayın.

2.ADIM: Schema yazan sekmeye tıklayın varsayılan olarak Schema türü yazılar için Makale olarak ayarlanmıştır eğer içeriğiniz farklı bir tür ise değiştirmek için mavi renkli “Schema Generator” butonuna tıklayın.

3.ADIM: Schema Generator butonuna tıkladık şimdi açılan sayfada Schema türünü seçmemiz gerekiyor. Ne tür bir içeriğimiz var? Listeden içeriğinizle eşleşen Schema türünü seçebilirsiniz. Ben örnek olması açısından yine yemek tarifi (recipe) üzerinden ilerleyeceğim.

4.ADIM: Bu aşamada seçtiğimiz Schema türü için gerekli bilgileri dolduruyoruz. Bu bilgileri doldururken gerekli talimatlara uymaya özen gösteriyoruz. Örneğin yıldızlı değerlendirme

5.ADIM: Google yönergelerine göre JSON-LD ile eklemiş olduğunuz Schema bilgileri mutlaka içeriğinizde de yer almalıdır. Bunun için RankMath yukarıdaki ekranda bir shortcode vermektedir bunu alıp içeriğe eklediğinizde Schema kodu ile içeriğiniz birebir örtüşecektir.

Eğer ihtiyaç duyarsanız tüm Schema türleri ve bunların kullanımına ilişkin RankMath tarafından hazırlanmış kapsamlı içeriğe de bakabilirsiniz.

2. Hazır E-Ticaret Scriptleri ve Paket E-Ticaret Yazılımlarında Schema & JSON-LD Eklemek

Öncelikle şunu söyleyeyim yüzlerce binlerce ürün barındıran bir e-ticaret sitesi için

Opencart, Magento, Prestashop, Shopify gibi yaygın kullanılan ücretli / ücretsiz e-ticaret scriptlerine çeşitli SEO modülleri ile Schema & JSON-LD desteği eklenebilmekte. (Woocommerce altyapılı siteler için RankMath veya Yoast aynı işi görür.)

Örneğin OpenCart için burada Türkçe ve yerli bir SEO modülü hazırlanmış. Diğer scriptler için de benzer modülleri arayıp bulabilir, eğer hazır e-ticaret scripti kullanıyorsanız bu tür modüllerle rich snippets içeren sonuçlar arasında daha sık yer alarak tıklanma oranınızı artırabilirsiniz.

İdeasoft, Tsoft, Ticimax, iMagaza gibi paket e-ticaret yazılımlarının tamamı bildiğim kadarıyla zaten Schema & JSON-LD desteğine sahip yine de projeniz için bir paket e-ticaret yazılımı tercih etmeden önce Schema desteği olup olmadığını mutlaka sorun.

3. Google Yapısal Veri İşaretleme Yardımcısını Kullanarak Schema & JSON-LD Eklemek (Adım Adım Açıklamalı Anlatım)

Google yapısal veri işaretleme yardımcısına (Google Structured Data Markup Helper) buradan ulaşabilirsiniz. Eğer Schema & JSON-LD yi manuel olarak eklemeniz gerekiyorsa, sadece bir kaç sayfa için uygulayacaksanız ya da HTML / CSS bir web siteniz varsa sizin en doğru çözüm bu olabilir.

1. ADIM: Öncelikle bir veri türü seçerek yapısal veri işaretlemesi yapmak istediğiniz sayfanın URL sini girin. Ben örnek olarak Hepsiburada üzerinden bir ürün sayfası URL si seçerek ilerliyorum.

2. ADIM: Etiketlemeyi başlat butonuna tıklayın. URL sini girmiş olduğum ürün sayfası için sırasıyla ürün adı, ürün resmi, markası, teklif (fiyat) ve toplam puan (ortalama) gibi değerleri mouse ile seçip işaretliyorum ve bunlar yan panelde beliriyor. Bu örnekte ürün sayfasındaki her şeyi etiketlemedim amacım sadece nasıl yapıldığını göstermek. Ürün açıklaması gibi etiketlenebilecek farklı alanlar da mevcut.

3. ADIM: Sağ panelden HTML oluştur kısmına tıklıyoruz ve oluşturulan JSON-LD kodunu ilgili ürün sayfasının HTML kaynak kodunda <head> …</head> arasına yapıştırıyoruz.

Unutmadan şunu da belirteyim buradaki JSON-LD kodu sadece işaretleme yaptığımız sayfanın HTML koduna yapıştırılacaktır.

Bir çok CMS ve e-ticaret scriptinde template sistemi olduğundan ayrı ayrı sayfalara HTML eklemeye izin vermeyebilir böyle bir durumda zaten Google Yapısal Veri İşaretleme yardımcısı yerine yukarıdaki çözümleri gözden geçirmeniz gerekiyor.

Google Yapısal Veri İşaretleme Yardımcısı özellikle kodlama bilgisi olmayan ve nerede nasıl bir işaretleme yapabileceği hakkında fikri olmayan kullanıcılar için harika bir araç.

Fakat çoğu kez eğer WordPress gibi bir içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız ya da hazır e-ticaret paket ya da scriptleri ile sitenizi oluşturduysanız yapısal veri işaretleme yardımcısı kullanmanın çok pratik olmayabileceğini unutmayın.

Eklediğiniz Yapılandırılmış Veriyi Schema.org Üzerinden Doğrulamak

Google Yapılandırılmış Veri Test Aracı kaldırıldı ama yine Google destekli bir başka test aracı mevcut validator.schema.org üzerinden test ve doğrulama işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz.

Örnek olması açısından Hepsiburada ‘nın katlanır bisiklet kategorisinden bir ürün sayfası URL si seçerek bu sayfada hangi Schema türlerinin ve bunlar altında hangi öğelerin yer aldığını öğrenmek istiyorum.

1. ADIM: URL kısmına seçtiğim ürüm sayfasının adresini yapıştırıyorum ve “TESTİ ÇALIŞTIR” butonuna tıklıyorum.

2. ADIM: Karşınıza çıkacak test ekranında solda HTML kodu sağda ise bu HTML içerisinde tespit edilen Schema türlerini görebiliyor olmanız gerekiyor. Örneğin aşağıda marka, breadcrumb, ürün gibi Schema türleri tespit edilmiş.

3. ADIM: Ben burada Product sekmesine tıklayarak bu türün altında hangi Schema öğelerinin saklandığını görmek istiyorum.

Eğer Schema işaretlemesinde bir sorun varsa bu araç bana nerede problem olduğunu da gösteriyor.

Google Zengin Sonuçlar Test Aracı ile Doğrulama İşlemi Gerçekleştirmek

Google zengin sonuçlar test aracı ile eklemiş olduğunuz yapısal verilerin sayfada hangi zengin sonuçların gösterileceğini ya da sayfamızın zengin sonuçları destekleyip desteklemediğini görelim.

Bir içeriğin daha sonuna geldik merak ettiklerinizi lütfen yorum bölümünden iletin her zaman olduğu gibi sorularınıza bizzat cevap vereceğimden şüpheniz olmasın.